fbpx

Kanta-palvelun aakkoset

Nykyinen tila
Et ole liittynyt vielä
Hinta
27,00
Aloita

Kanta-palvelun aakkoset -verkkokurssi on Kanta-koulutus, jonka avulla kasvatat perustietoa sen osalta, mitä vaatimuksia ja vaiheita Kanta-palveluiden käyttöönottoon sisältyy. Verkkokurssin avulla saat koulutettua myös henkilökuntasi, joka on avainasemassa Kanta-palveluiden käyttöönotossa ja asiakasohjauksessa. Henkilöstön osaamisen varmistaminen muun muassa Kanta-palvelun osalta on yksi vaatimus Kanta-palveluiden käyttöönotossa.

Miksi Kanta-palvelun aakkoset -koulutus kannattaa hankkia?

Koulutuksesta on sinulla apua sillä uuden asiakastietolain myötä jokaisen sote-alalla toimivan palveluntuottajan (yksityinen ja julkinen) on haettava kanta-palvelu asiakkuutta. Asiakastietolain tavoitteena on entistä tietoturvallisempi asiakas- ja potilastyö. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi sosiaalihuollon asiakastiedon arkistoon tallennetaan kaikki sosiaalipalveluissa syntyvät, asiakasta koskevat asiakasasiakirjat. Tämä on velvoite, joka koskee kaikkia palveluntuottajia toimialasta riippumatta. Tämä tarkoittaa myös sitä, että aiemmista manuaalisista raportointikäytännöistä luovutaan ja tietoja käsitellään jatkossa vain Kanta-palvelussa.

Terveydenhuollon puolella yksityiset organisaatiot ovat liittyneet kanta-palveluiden käyttäjiksi enenevissä määrin jo vuodesta 2015 ja sosiaalihuollon asiakastiedon arkiston vapaaehtoiset käyttöönotot ovat alkaneet vuonna 2018. Kanta-palvelun voivat ottaa käyttöön sekä julkiset että yksityiset organisaatiot.

Kanta-palvelukoulutuksen sisältö

Kanta-palvelun aakkoset -koulutus koostuu 5 eri oppitunnista ja johdannosta. Oppitunnit sisältävät noin 20 minuutin opetusvideot seuraavista aihepiireistä:

1. Kanta-palveluiden tarkoitus, rakenne ja viranomaisroolit

2. Kanta-palveluihin liittyvä lainsäädäntö ja muut vaatimukset

3. Kohti Kanta-palveluita, toimenpiteet ennen käyttöönottoa

4. Kanta-palveluiden aika, toimenpiteet käyttöönoton jälkeen

5. Kirjaaminen kannassa

Jokainen koulutukseen osallistunut henkilö saa koulutuksesta myös todistuksen, joka tulee automaattisesti sähköpostiin kurssin suorittamisen jälkeen.

Mikäli haluat lisätietoja koulutuksesta vastaan mielelläni lisäkysymyksiin: heidi.ilmonen@sotetraining.f

Kanta-palvelun aakkoset -verkkokurssin hankinta onnistuu helposti verkkokaupan kautta. Mikäli haluat hankkia koulutuksen koko henkilöstölle lähetä viestiä: heidi.ilmonen@sotetraining.fi, niin palaan sinulle pian takaisin!

Vastaan mielelläni myös lisäkysymyksiin tai jos haluat tarkempaa tietoa koulutuksen sisällöstä ja sen soveltuvuudesta omaan organisaatioonne. Ota rohkeasti yhteyttä!