fbpx

Perusteet henkilötietojen suojaamiseen

Nykyinen tila
Et ole liittynyt vielä
Hinta
30€
Aloita

Erilaiset tietovarannot ovat organisaation arvokkainta omaisuutta, josta erityisen kiinnostuneita ovat kyberrikolliset. Kyberrikolliset keksivät kiihtyvällä tahdilla keinoja, joilla ne voivat kalastella ja kaapata organisaatioiden tietovarannoissa olevia tärkeitä ja sensitiivisiäkin tietoja. Mikäli tietovarannot päätyvät vääriin käsiin, voi tämä aiheuttaa mittavia haittoja organisaation toiminnalle ja sen maineelle. Pahimmillaan tämä voi haastaa toiminnan jatkuvuutta.

Tästä syystä varautuminen ja suojautuminen kyberrikollisten toimilta on asia, joka vaatii organisaatioilta ja sen työntekijöiltä jatkuvaa valppautta ja hereilläoloa. Erityisen haavoittuvia kyberrikollisten hyökkäyksien suhteen ovat pienyritykset, jotka valikoituvat yllättävän usein kyberrikollisten kohteiksi. Tämä johtuu siitä, että tyypillisesti pienemmillä yrityksillä ei ole niin vahvaa varautumista ja tietoa kyberrikollisuudesta, kuin suuremmilla organisaatioilla, joilla on käytettävissään enemmän resursseja tämänkaltaisiin asioihin.

Olipa organisaatiosi minkä kokoinen tahansa, henkilötietojen suojaaminen on aihe, johon omilla toimilla pystyy vaikuttamaan merkittävästi. Siksi aiheeseen kannattaa tutustua ja opetella perusteita henkilötietojen suojaamisen osalta.

Kurssilla keskitytään seuraaviin teemoihin:

1. Miten suojaudun tietomurroilta?

2. Miten toimin jos joudun tietomurron kohteeksi?

3. Miten varmistan mobiililaitteiden tietoturvan?

4. Mitä tietosuojan ja tietoturvan osalta tulisi huomioida etätyössä?

5. Millaisia ovat yleisimmät kyberuhat joihin minun tulee varautua?

6. Entä jos tietoja on vuodettu, mitä toimia huomioin yksityishenkilönä, entä organisaationa?

7. Miten varaudun tietosuojariskeihin?

8. Miten tunnistan epäilyttävän sivun tai ohjelmiston?