fbpx

Turvallisesti verkossa

Nykyinen tila
Et ole liittynyt vielä
Hinta
30,00
Aloita

Tämä koulutus on suunnattu lasten ja nuorten kanssa työskenteleville ja se sopii hyvin myös kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneita verkkomaailman eri ilmiöistä ja siitä miten ne vaikuttavat erityisesti lapsiin ja nuoriin.

Koulutus antaa tuoreita vinkkejä, näkökulmia, tietoa ja työkaluja nuorten ja lasten verkkomaailmassa toimimiseen. Verkkomaailma käsitteen alle nivotaan koulutuksessa sekä sosiaalinen media eri alustoineen, erilaiset pelialustat, järjestelmät, sovellukset että viestintäkanavat, kuten sähköposti ja muut pikaviestipalvelut.

Koulutuksessa otetaan kantaa yleisiin hyviin tietosuojakäytäntöihin, käyttäjätilien hallintaan, vastuisiin ja velvollisuuksiin, nettietikettiin, nuoria ja lapsia kohtaaviin riskeihin sekä yleiseen käyttäytymiseen verkkomaailmassa kuten mediakriittisyyden rakentamiseen.

Koulutuksen tarkoituksena ei ole yksistään antaa näkökulmia erilaisiin verkkomaailman uhkiin vaan kertoa myös sen mahdollisuuksista. Koulutus on rakennettu aidosta halusta tehdä verkosta kaiken ikäisille turvallinen ja miellyttävä tapaamispaikka ja ehtymätön tiedon väylä, kun yhteiset säännöt ovat selvät. Koulutuksessa tarkoituksena ei ole pelkästään lasten ja nuorten oikeuksien kuvaaminen vaan siinä nostetaan esille myös lasten ja nuorten vastuut verkkomaailmassa ja tietosuojassa. Verkkomaailman käytöstapojen opettelu ei ole sananvapauden riistämistä vaan ihan tavallisten hyvien tapojen opettelua.

Koulutus on rakennettu mahdollisimman interaktiisieksi, se koostuu koulutusvideoista ja erilaisista tehtävistä.