fbpx

Kyberhygienia sote-alalla!

Starttaamme podcast sarjan, jossa pureudumme sote-alan kyberhygienia käytäntöihin, jotka ovat tärkeitä jokaiselle organisaatiolle, jotta pystytään varmistamaan perustason turvallisuus ja toiminnan häiriötön jatkuvuus.

Aihe on ajankohtainen myös siksi, että NIS2 direktiivi eli EU:n laajuinen kyberturvallisuutta koskeva lainsäädäntö astuu voimaan lokakuussa. Siinä säädetään oikeudellisista toimenpiteistä kyberturvallisuuden yleisen tason parantamiseksi EU:ssa. Laki koskee erityisesti kriittisiä ja huoltovarmuuden kannalta tärkeitä toimialoja, johon uuden lainsäädännön puitteissa toimialoiksi on määritelty mm. julkiset toimijat, kuten hyvinvointialueet. Terveydenhuolto ylipäätään kuuluu kriittisiin toimialoihin jo lähtökohtaisesti ja esimerkiksi toimiessa alihankintasuhteessa hyvinvointialueelle, voi eteen tulla tämän yhteistyön kautta uusia vaatimuksia myös kyberturvallisuuden varmistamisen osalta.

Näin ollen suosittelen lämpimästi laatimaan hallintatoimenpiteitä myös kyberturvallisuuden osalta, johon kyberhygienia käytännöt tuovat perustason keinoja, jotka ovat kaikenkokoisilla organisaatioilla toteutettavissa.

Voimme ehdottomasti myös auttaa räätälöimään yrityksellesi tarvittavat hallintakeinot.

Kuuntele alta podisarjan alustus ja pysy kuulolla: