fbpx

Sote-tulkkipalvelu kehitysyhtiöille

Keitä me olemme, mitä osaamme?

Yrityksemme Salus Qualitas Consulting Oy/SoteTraining on toiminut reilun kymmenen vuoden ajan ohjaten ja neuvoen sote-alan yksityisiä yrittäjiä. Meillä on vahvaa osaamista sote-alan byrokratiaan, erityisesti viranomaisvalvontaan, vaatimuksenmukaisiin asiakirjoihin, tietosuojaan ja sote-alan tietojärjestelmiin liittyen. Sote-alan tietojärjestelmien kautta myös Kanta-palveluun liittyvät vaatimukset ja kirjaamiseen liittyvä seikat ovat tulleet tutuiksi. Olemme tehneet yhteistyötä eri puolilla Suomea toimivien kehittämisyhtiöiden kanssa ja yhteistyön aikana käytyjen keskustelujen kautta havainneet, kuinka haastavia kokonaisuuksia sote-alan yritykset saattavat yritysneuvojille olla kaikkien laki- ja viranomaisvaatimusten osalta.

Miksi tukea tarvitaan juuri sote-alalla?

Sote-ala on hyvin säännelty, byrokraattinen ja luvanvaraisuuteen perustuva toimiala. Sen eri kiemuroihin, kilpailutuksiin, viranomaisvalvontaan ja asiakirjoihin tutustuminen vaatii pitkää perehtymistä ja aikaa seurata alan muuttuvia säännöksiä ja yksityisiä palveluntuottajia koskevia vaatimuksia.

Tarve sote-alan yrityksille suunnatulle avulle ja neuvonnalle onkin ilmeinen. Ala on isossa murroksessa – henkilöstön saatavuus, alan täydennyskoulutuksen vaatimukset, muuttuva lainsäädäntö, yrityksiin kohdistuvat vaatimukset kilpailutuksissa, valvonnan tiukentuminen ja velvoite liittyä Kanta-palveluun, ovat tuoneet yhdellä kertaa sote-yrittäjille haasteita, joiden ratkaisemiseen he tarvitsevat konkreettisia ja yksityiskohtaisia neuvoja.

Tämän monimutkaisen kokonaisuuden hallitseminen voi tuntua vaikealta, jolloin eteen saattaa tulla tilanne, jossa tarvittaisiin varsinaista “sote-tulkkia”, yhteistyökumppania, jolla on kokemusta sote-alan yritysneuvonnasta, alan vaatimuksista, lainsäädännöstä ja muista erityiskysymyksistä.

Mitä tarjoamme?

Tähän tarpeeseen olemme kehittäneet palvelukonseptin, jota tarjoamme kehitysyhtiöille. Palvelu perustuu vahvaan asiantuntemukseemme sote-alasta. Olemme kouluttaneet ja tarjonneet yritysneuvontaa ELY-rahoitteisissa hankkeissa, ELY:n KEHPA-konsultteina ja suoraan ostopalveluina yrityksille ja kehitysyhtiöille.

Voimme tarjota neuvoja Kanta-palvelusta, omavalvonnasta, viranomaisvalvonnasta, varautumissuunnittelusta, tietosuojasta, tietoturvasta, kyberturvasta, vaatimustenmukaisista asiakirjoista, asiakastietolainsäädännöstä ja kirjaamisesta. Olemme myös kehittäneet aloittavalle sote-alan yritykselle oman liiketoimintasuunnitelmamallin.

Sote-tulkkipalvelun yhteistyömahdollisuudet

Sotelinja

Auttava puhelin, johon yritysneuvojat tai yrittäjät voivat soittaa sote-alaan tai sote-alan yritykseen liittyvän visaisen kysymyksen osalta. Sotelinja-palvelunumero on 06001 0001 ja sen hinta on 2,24 min+pvm.

Klinikkapäivät

Mikäli useammilla saman alueen sote-yrityksellä on noussut huolia ja kattavampaa yritysneuvontaa koskevia tarpeita, voimme sopia keskitetysti sote-yritysten klinikkapäivän, jolloin tulemme paikan päälle opastamaan sote-alan yrityksiä esimerkiksi yhdessä paikallisen yritysneuvojan kanssa.

Sote-alan tietoiskut

Paikallisesti järjestettävä infotilaisuus, jossa niputetaan yhteen keskeisimmät sote-alan yrittämiseen liittyvät painopisteet, jotka tulevat muuttamaan toimialaa lähitulevaisuudessa.

Yritysneuvojien sote-sparraus

Koulutamme yritysneuvojia sellaisissa sote-alan liiketoimintaan liittyvissä erityiskysymyksissä, lainsäädännössä ja alan lähitulevaisuuden muutoksissa, joilla on vaikutusta sote-yrityksien liiketoiminnan edellytyksiin.

Sote HUB

Paikallisen sähköisen Sote HUBin rakentaminen, esimerkiksi kehittämisyhtiön verkkosivujen yhteyteen, johon räätälöidään alan yrittäjille oma materiaalipankki, joka voi sisältää niin asiakirjamalleja, koulutusvideoita kuin podcasteja.

Kiinnostuitko? Kysy lisää!

Ota yhteyttä ja keskustellaan aiheesta lisää!

Heidi Ilmonen
toimitusjohtaja
Salus Qualitas Consulting Oy/SoteTraining
puh. 040 733 0011
heidi.ilmonen@sotetrainig.fi

Voit ottaa yhteyttä myös yhteystietolomakkeemme kautta, klikkaamalla alta.