fbpx

Kanta.fi-tiedote: “Kanta- julkaisuaikataulua on päivitetty – asiakastietolaki vaikuttaa etenemiseen”

Kelan Kanta-palveluyksikkö julkaisi tiedotteen 25.11.2020, jonka mukaan:

“Kanta-palvelujen kehittämisen julkaisuaikataulua on päivitetty. Julkaisuaikataulu tarjoaa kokonaisnäkymän järjestelmähankintojen suunnittelua ja järjestelmäversioiden kehittämistä varten.

Julkaisuaikataulun avulla sosiaali- ja terveydenhuollon toimijat voivat suunnitella ennakoivasti tietojärjestelmähankintojaan ja käyttöönottojaan. Järjestelmätoimittajia aikataulu tukee järjestelmäversioiden oikea-aikaisessa kehittämisessä. “

Samaisessa tiedotteessa kerrottiin myös asiakastietolain voimaantuloon liittyvien aikataulujen olevan vielä avoinna:

“Hallitus antoi 5.11.2020 eduskunnalle lakiesityksen sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen käsittelystä (asiakastietolaki). Laki tulisi tämänhetkisen esityksen mukaan voimaan 1.4.2021, mutta aikataulu varmistuu vasta eduskuntakäsittelyn yhteydessä.

Laki tuo heti voimaan tulevia muutoksia Kanta-palvelujen asiakas- ja potilastietojen luovutuksiin. Muutokset edellyttävät sote-organisaatioilta ja järjestelmätoimittajilta nopeaa reagointia jo ennen lain voimaantuloa. Tiedotamme yhteistestauksesta kanta.fissä heti kun lain käsittely etenee ja aikataulu vahvistuu.

Kanta-palveluissa asiakastietolain tuomiin muutoksiin on varauduttu jo syksyllä 2020. Tämän vuoksi osa muista vähemmän kiireisistä kehittämiskohteista on aikataulutettu uudelleen. Muutokset on merkitty julkaisuaikatauluun.”

Koko tiedotteeseen pääset tutustumaan täältä.

Tarvitsetko apua Kanta-palveluihin liittyen?

Autamme yrityksiä kaikkiin Kanta-palveluun liittyvissä prosesseissa niin neuvonnan kuin koulutuksenkin saralla. Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää teidän yrityksen tarpeista!